Eén letter verkeerd - het verhaal van Thiraji Christina

Het verhaal van de 2-jarige Thiraji Christina. Over een klein meisje met een grote ziekte en onvoorwaardelijke moederliefde. Ontzettend veel respect voor moeder Santusha. Ze maakt op een indrukwekkende manier duidelijk wat zij en haar dochter meemaken. De onzekerheid, het verdriet, het accepteren.

 

Hoe een zeldzame ziekte je leven binnensluipt en alles op zijn kop zet. Het overkomt hen en het kan iedereen overkomen. Stofwisselingsziekten zijn erfelijk, maar Thiraji Christina kreeg de ziekte PDHC niet van haar ouders. Ze bouwde hem op in haar eigen DNA. Een gezond kind is niet vanzelfsprekend.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anneke Buys (dinsdag, 16 januari 2018 21:13)

    Een prachtig ontroerende film over een heel mooi meisje met een prachtige krachtige moeder die haar dochter liefdevol verzorgd. Thiraji is getroffen door een ziekte die zelden voorkomt; het roept vragen op over het lot van het leven en wat dat betekent voor allen die haar liefhebben. Het raakt mij om de puurheid van de gevoelens, de totale overgave en de liefde van deze twee mensen voor elkaar.