'Voor de laatste keer helemaal compleet en gelukkig samen'

Op 1 juni 2022 stond onze wereld stil. Na een periode van onzekerheid over de gezondheid van ons tweede zoontje Colin kwam daar de keiharde diagnose. We horen het de kinderneuroloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis nog steeds zeggen: 'Ik heb geen goed nieuws, jullie zoon heeft de verschrikkelijke, ongeneeslijke en dodelijke spierziekte SMA type 1'. Na een verblijf van negen dagen in het ziekenhuis mochten we naar huis om daar mooie en liefdevolle herinneringen te maken met en voor onze Colin. 

In het ziekenhuis zijn wij door het Kinder Comfort Team gewezen op het werk van Stichting Living Memories. Hoewel mijn man eerst twijfelde om “een vreemde” een halve dag te laten filmen, hebben wij uiteindelijk toch besloten om ons aan te melden. En wat zijn we daar blij om! Op 20 juli kwam onze cameraman David. Wij voelden ons gelijk op ons gemak bij David en hadden op een gegeven moment niet eens meer door dat er werd gefilmd. Het ging allemaal heel natuurlijk. 

Voor ons was het belangrijkste dat er veel beelden zouden worden gemaakt van ons oudste zoontje Alix (toen net 2 jaar) en Colin samen, omdat Alix later geen actieve herinneringen zal hebben aan zijn broertje. Het filmen begon met het uit bed halen van Colin, wat we eigenlijk ook altijd als gezin samen deden. Verder was het die dag prachtig weer en hadden we in de tuin een badje gezet, zodat de jongens daarin samen konden spelen; één van onze favoriete activiteiten. Hierna zijn we samen een broodje gaan eten en afsluitend hebben we als gezin samen Colin weer naar bed gebracht. Het rondje was compleet. 

David heeft een prachtige liefdevolle film gemaakt. En gelukkig net op tijd.. Slechts 11 dagen na het filmen is onze Colin overleden op de leeftijd van 7 maanden en 25 dagen. Op de begrafenis hebben we het filmpje laten zien en daar kregen wij zoveel fijne reacties op. Iedereen kon zien hoe een dag bij ons eruit zag en hoeveel liefde er in ons gezin is. Hoewel het zien van het filmpje een hoop emoties losmaakt, halen we er ook veel steun uit. Heel waardevol. Wij, als gezin, voor de laatste keer helemaal compleet en gelukkig samen op bewegend beeld vastgelegd. We zijn Stichting Living Memories zo dankbaar voor het filmpje! 

Julia's verhaal

'Een enorm waardevol document is het geworden voor de toekomst.'

Word vriend van Stichting Living Memories!

Samen maken we de mooiste herinneringen... #omdatdeliefdeblijft