Mapjes
Het aantal mapjes met kindernamen groeit. De laatste maanden in een rap tempo. Afgelopen maand waren het er gemiddeld twee per week. Het is fijn dat ouders en zorgverleners ons weten te vinden. Maar met het groeien van het aantal mapjes, groeit ook een onbestemd gevoel.
No items found.

De mapjes staan voor kinderen die veel te kort leven. Kinderen met de ergste en oneerlijkste ziektes. Kinderen met een naam. Met een verhaal. Met ouders, broertjes en zusjes die heel veel van hen houden en hen moeten missen.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet wakker lig van al hun verhalen. Ze raakten me altijd al. Dat was ook de reden om met Stichting Living Memories te beginnen. Omdat dit het enige is dat ik kan bieden. Ik ben ongelofelijk trots op onze videomakers. Zij zetten hun kracht in om de meest waardevolle video’s te maken. In situaties die ook hen enorm raken. We doen wat we kunnen. Samen. Aan dat gevoel probeer ik me vast te houden.

En soms lukt dat niet. Zoals nu. Ik voel onmacht en boosheid. Boos op al die stomme ziektes. Om wat ze kinderen aan kunnen doen. Afgelopen weekend overleed een prachtige kleine jongen. Een week eerder waren we bij hem thuis en legden de liefde tussen hem en zijn ouders vast. Hun liefde voor eeuwig gevangen in beeld. Omdat een ziekte hun samenzijn ruw verstoorde.

Met het groeien van de stichting, groeit het aantal mapjes. Mapjes die de naam van een kind dragen. Mapjes met een verschrikkelijke betekenis. Een afschuwelijke werkelijkheid vertaald in liefdevolle beelden. Als de video's klaar zijn, sturen we ze naar de ouders. Daarna verdwijnen ze in de mapjes. Maar de gezichten van deze kinderen. Hun naam. Hun verhaal. Ik vergeet ze nooit meer.

Thinka Sanderse
Oprichter Stichting Living Memories

No items found.

Lotte's verhaal

Lotte (14 jr.) is een lieve en vrolijke meid. Ze geniet van het leven. En dat filmden we. 

Lees het verhaal

Wat doen we?

Wij leggen het leven van kinderen tot 18 jaar die gaan overlijden vast op beeld. 

Lees meer