Update gevolgen Covid-19: we gaan weer aan de slag!
We gaan weer aan de slag! Op een zo veilig mogelijke manier en met het in acht nemen van de maatregelen zoals die door de overheid zijn bepaald.
No items found.

Zo’n zes weken geleden legden we ons werk tijdelijk neer, omdat er op dat moment teveel onzekerheden waren. We wilden geen rol spelen in het verspreiden van het virus en geen enkel risico nemen met de veiligheid van de gezinnen waar wij komen en onze videomakers. Inmiddels weten we meer, bijvoorbeeld over het effect van Covid-19 op enstig zieke kinderen. Ook weten we welke maatregelen we moeten nemen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Noodzakelijk

Afgelopen weken hebben we nagedacht over de noodzaak van onze bezoeken aan gezinnen en hierover gesproken met medisch specialisten. We komen tot de conclusie dat we niet zomaar bezoek zijn. We maken onderdeel uit van de palliatieve zorg en dragen op een waardevolle manier bij aan het afscheid van en de rouw om het kind. Is ons werk noodzakelijk? De ouders, broertjes en zusjes die inmiddels een video van ons hebben gekregen, bevestigen dit.

Veilig werken

Dit alles maakt dat we er nu voor kiezen om ons werk weer op te pakken. Dit doen we op een zo veilig mogelijke manier. Zo geven we bij binnenkomst geen hand, wassen meteen onze handen als we bij een gezin zijn, vermijden kleine ruimtes (zoals badkamers), houden anderhalve meter afstand en desinfecteren eventuele zendermicrofoons. Het filmen gebeurt alleen op plekken waar voldoende ruimte is om afstand te houden. Denk aan woonkamers en, wanneer mogelijk, buiten. In ons werk is het implementeren van deze maatregelen goed mogelijk. We kunnen ook op deze manier een hele waardevolle herinnering maken. Aanmelden

Dat betekent dat gezinnen weer bij ons aangemeld kunnen worden. Onze videomakers staan klaar. Met de gezinnen die onze inzet willen, worden de maatregelen die wij nemen besproken. Zodat iedereen precies weet wat er gaat gebeuren en wat wel of niet kan.

Met veiligheid altijd in ons hoofd, gaan we samen voor de meest waardevolle video’s denkbaar!

No items found.

Een klein bedrag heeft grote waarde

Stichting Living Memories is volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Wil jij ons steunen?

Doneren

Joël's verhaal

'Het zijn prachtige beelden geworden. En precies op tijd. Twaalf dagen nadat het filmpje is opgenomen, is Joël.'

Lees verder...