'Vandaag op Wereld Kinderkanker Dag sta ik stil'
Vandaag is het Wereld Kinderkanker Dag. Een dag die eigenlijk niet zou horen te bestaan, maar helaas blijft het een feit dat dagelijks kinderen de diagnose kinderkanker krijgen. Dus aan de andere kant zou het eigenlijk elke dag Wereld Kinderkanker Dag moeten zijn. Omdat we ons er veel meer bewust van moeten zijn dat kinderkanker álle kinderen kan treffen, ook de jouwe en helaas ook de mijne…
No items found.

Ik kan erover meepraten omdat onze dochter Chantal 7 jaar geleden -  op 1 februari 2012 – de diagnose kinderkanker kreeg. Botkanker om precies te zijn. Ze was toen 11 jaar jong, in de bloei van haar leven, en zat in groep 8. Op 16 februari 2012, één dag na Wereldkinderkankerdag kreeg ze haar eerste chemokuur en begon haar verhaal in woord en beeld door middel van het rijgen van haar persoonlijke Kanjerketting samen met de pedagogisch medewerkster van het AMC. Al diezelfde dag ontving Chantal dus ook de kraal die symbool staat voor Wereld Kinderkanker Dag.

Chantal is 8 maanden ziek geweest en overleed op 11 oktober 2012 na 16 zware chemokuren en een beenamputatie op 12-jarige leeftijd op de Intensive Care van het AMC. Wij als gezin gedenken haar elke dag. Dat doen wij niet alleen door aan haar te denken maar ook door regelmatig foto’s en filmpjes te bekijken waar onze mobiele telefoons vol mee staan.

Vandaag op Wereld Kinderkanker Dag sta ik stil en denk ik niet alleen aan Chantal maar aan alle kinderen die wereldwijd getroffen worden door kinderkanker. Ik denk aan alle sterrenkinderen, maar ook aan alle kinderen die nog aan het vechten zijn tegen deze verschrikkelijke ziekte en niet in de laatste plaats aan de survivors. Want door alle wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse controles en onzekerheid hebben ook zij levenslang omdat de angst voor terugkeer van de ziekte helaas nooit meer helemaal zal verdwijnen.

Wereld Kinderkanker Dag… een dag om in te lijsten als eerbetoon aan alle kinderen die getroffen zijn door kinderkanker…

Claudia van den Brink
secretaris Stichting Living Memories

No items found.

Chantals verhaal

Stichting Living Memories is opgericht na een radioserie over Chantal. Lees hier haar verhaal.

Lees het verhaal

Ruurds verhaal

Ruurd (16 jr.) geniet van de kleinste dingen, is een voorbeeld voor iedereen en heeft botkanker. 

Lees het verhaal