'Lieve Zoë, van onder mijn hart naar ín mijn hart'

Stilletjes heb ik altijd gevoeld dat het kleine meisje wat ik negen maanden onder mijn hart heb gedragen, ervoor zou zorgen dat ik de komende jaren uren, dagen, misschien wel weken in het ziekenhuis zou doorbrengen. Weliswaar niet op de manier zoals ik het als verpleegkundige voor me had gezien, maar aan de andere kant van het bed.

En ja hoor, daar was ze! Mijn lieve kleine Zoë. Ik zag gelijk dat ze 'anders' was. Het voelde anders als bij de geboorte van Luna. Niet meer of minder, maar 'mooi anders'. Zoë is geboren met het Cornelia de Lange Syndroom, met daarbij een afwijking op het gen wat zorgt voor het Syndroom van Cri du Chat. Deze combinatie is nooit eerder beschreven en dat maakt dat het niet te voorspellen is hoe het verloop zal zijn.

Langzaam maar zeker neemt de zorgintensiviteit toe en heeft Zoë steeds meer medische ondersteuning en handelingen nodig om haar leven optimaal te leven. Met z'n drietjes genieten we van de kleine dingen, waarvan Zoë ons onbewust bewust heeft gemaakt.

Lieve Zoë, van onder mijn hart naar ín mijn hart.
Dankjewel voor jouw prachtige levenslessen, simpelweg door alleen maar te "zijn".
Ik zou je nooit anders,
dan anders willen.

Mama.

Stichting Living Memories, dank voor de waardevolle beelden en het vastleggen van wie Zoë is. Dank voor wie jullie zijn en voor wat jullie doen...♡

Jolanda

Judah's verhaal

'We kunnen altijd blijven zien, hoeveel vreugde hij aan ons heeft gegeven.'

Wat doen we?

Wij leggen het leven van kinderen tot 18 jaar die niet oud gaan worden vast op beeld.