Ons werk in coronatijd
Dit is onze videomaker David. Vandaag delen we deze foto met jullie, omdat we iedere keer opnieuw ons weer realiseren dat we met geweldig mooie mensen werken. Regelmatig krijgen we de vraag of we nog werkzaam zijn, in verband met corona. Dat zijn we zeker. We houden ons binnen ons werk uiteraard aan de maatregelen van de overheid. Ons werk is in 99% van de gevallen bij gezinnen thuis.
No items found.

Onze videomakers mogen niet op pad als er klachten zijn die lijken op corona. En ook komen we niet als deze klachten aanwezig zijn bij het gezin. We merken dat iedereen corona serieus neemt en dat alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen. We houden anderhalve meter afstand, dragen een mondkapje, desinfecteren handen en apparatuur.

Je kunt ons zien als die ene bezoeker die op een dag langs mag komen. Maar, zoals kinderarts Jan Peter Rake (lid van ons Comité van Aanbeveling) afgelopen jaar zei: 'Eigenlijk zijn jullie onderdeel van de zorg'.

Bijzonder verzoek

Soms krijgen we een bijzonder verzoek. Zoals deze week. Een patiëntje op een intensive care voor kinderen. Met naast een ander ziektebeeld, ook een coronabesmetting. Een gezin dat zwaar wordt getroffen door Covid-19. Een aantal weken geleden overleed een ander gezinslid. Een ongelofelijk verdrietig verhaal.

Toen we David belden, legden we hem het verhaal uit en vertelden dat hij volledig ingepakt zou worden, zoals de verpleegkundigen. Maar we gaven ook aan dat we het konden begrijpen als hij dit niet zou willen doen. Zo dicht bij het virus komen. En dan was er nog iets wat lastig kan zijn, het moest de volgende dag al. Onze videomakers werken op vrijwillige basis voor ons, naast hun baan. Beschikbaarheid op zeer korte termijn kunnen we daardoor niet altijd garanderen.

'Ik ga dit doen, hier maak ik tijd en ruimte voor', was Davids reactie. Hij hoefde er eigenlijk niet over na te denken.

Goed ingepakt

Omdat zijn zoontje het spannend vond, zijn vader naar een met Covid-19 besmet kindje, maakte David deze foto van zichzelf. Om te laten zien dat hij heel goed ingepakt het gezin op beeld vastlegde en geen risico nam.

Veiligheid voor alles. Maar gelukkig is er met alle maatregelen veel mogelijk. Wat zijn we dankbaar voor onze fantastische videomakers, zoals David. Die ondanks moeilijke en spannende omstandigheden, de liefde blijven vastleggen.

No items found.

Julia's verhaal

'Een enorm waardevol document is het geworden voor de toekomst.'

Lees verder...

De blog van Thirza

Thirza schrijft over het verlies van haar zoontje Judah.

Lees verder...