Hoe werkt het?

Hoe werkt het

Aanmelden voor een video

Aanmelding

Aanmelden kan via e-mail, telefonisch of via onderstaand aanmeldformulier. Na de aanmelding wordt zo snel mogelijk contact opgenomen door een medewerker van Stichting Living Memories.

Er volgt een intake waarin we wensen en mogelijkheden bespreken. Daarna worden afspraken gemaakt voor het maken van de video.

Omdat het om kinderen met een beperkte levensverwachting gaat, worden de aanmeldingen door de stichting beoordeeld op basis van urgentie.

Download het hele document

No items found.

Een kind aanmelden:

Hartelijk dank voor je aanmelding.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas.. Er is iets mis gegaan bij het versturen van het formulier.

Als deze fout zich blijft voordoen. Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Tel. 0297-727748
Tel: 06-81601690

info@stichtinglivingmemories.nl

Veelgestelde vragen

Voor ouders

Wie komt er?

Ons bezoek houden we het liefst zo klein mogelijk, zodat we niet ‘te aanwezig’ zijn in huis. Op die manier lukt het om jullie als gezin te filmen zoals jullie zijn. Er komt daarom geen hele cameraploeg, maar één videomaker. We werken met professionele cameramannen en -vrouwen, die veel ervaring hebben met beeld en geluid.

Moet ik van tevoren een plan bedenken om iets te gaan doen die dag?

Voorafgaand aan ons bezoek, is er een telefonische intake. In dit (korte) gesprek gaan we samen op zoek naar wie jullie als gezin zijn en wat jullie graag gefilmd willen hebben. We richten ons hierbij op de gewone gezinsmomenten. Denk aan een broodje aan tafel, spelen of even wandelen buiten. Maar ook een verzorgingsmoment of het toedienen van medicatie kan worden meegenomen, zeker als dit hoort bij jullie dagelijks leven. Omdat we begrijpen dat een dag bij jullie zomaar anders kan lopen dan gedacht, gaat het om filmideeën. Op de dag zelf kunnen die altijd nog aangepast worden aan de situatie zoals die op dat moment is.

Wat als mijn kind ineens een slechte dag heeft?

We begrijpen dat dit kan gebeuren en willen, net als jij, een video maken van de mooie en fijne momenten samen. Daarom mag je bij ons altijd de afspraak afzeggen, ook op de dag zelf. We gaan dan samen op zoek naar een nieuw geschikt moment om te filmen en proberen het gewoon nog een keer.

Wat kost een video voor ouders?

Helemaal niets! Wij vinden dat iedere ouder van een kind met een beperkte levensverwachting een video als blijvende herinnering moet kunnen krijgen. Dit mag wat ons betreft nooit afhankelijk zijn van jouw portemonnee. Daarom vragen we aan de ouders van de gezinnen waar wij komen geen bijdrage. Voor de kosten die we maken voor het maken van de video’s zijn we volledig afhankelijk van sponsors en donateurs.

Wordt de video die gemaakt wordt ergens voor gebruikt of getoond?

De rechten over de video liggen bij jullie. Alle beelden die je bij ons op de website of socials ziet, zijn geplaatst in overeenstemming met de ouders van de kinderen. We laten nooit ergens beelden uit jullie video zien zonder jullie toestemming.

Voor zorgverleners

Hoe kan ik een kind aanmelden?

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website, telefonisch via 06-81601690 of door een mailtje te sturen naar info@stichtinglivingmemories.nl. We vinden het fijn als je bij een aanmelding via de website ook altijd even je eigen naam en nummer invult, zodat we bij eventuele vragen contact met je kunnen opnemen.

Welke gezinnen kan ik aanmelden?

We maken video’s van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar van wie met zekerheid gezegd kan worden dat zij door een ziekte of aandoening niet oud gaan worden. Alle kinderen in deze leeftijdsgroep kunnen op ieder moment aangemeld worden. We gaan er vanuit dat voorafgaand aan de aanmelding met ouders over het maken van een video gesproken is en dat ouders akkoord zijn met de aanmelding.

Wanneer kan ik een kind aanmelden?

We zien de aanmelding het liefst op het moment dat het nog redelijk goed gaat met een kind. Op die manier kunnen we beelden maken van het kind zoals het is. Soms lukt het niet om een kind al in een vroeger stadium aan te melden, omdat het bijvoorbeeld ineens veel slechter gaat of pas op een laat moment duidelijk wordt dat een kind niet meer beter gaat worden. Ook dan is aanmelden natuurlijk mogelijk. Mocht een kind een aantal jaar na het maken van de video nog in leven zijn, dan is er altijd de mogelijkheid om een tweede keer langs te komen. Kinderen veranderen nu eenmaal snel, zeker als ze wat jonger zijn. Het is voor de gezinnen fijn om dan ook recenter beeld te hebben.

Ik twijfel over het aanmelden van een gezin, wat kan ik doen?

Neem contact met ons op! We denken graag met je mee en vinden geen enkele vraag gek. Samen komen we vast tot een goede oplossing. Je komt makkelijk met ons in contact door ons te bellen (tel. 06-81601690), een berichtje te sturen via Whatsapp of een mailtje te sturen naar info@stichtinglivingmemories.

Is er informatie over de stichting die we kunnen delen met het gezin?

Jazeker! Allereerst vind je natuurlijk informatie over ons werk hier op onze website. Daarnaast hebben we een folder speciaal voor gezinnen. Wil je een stapeltje folders hebben? Laat het ons weten en we sturen ze naar je op.

Voor videomakers

Dit werk lijkt me heel mooi, maar ik ben bang dat het me teveel raakt. Wat kan ik doen?

Neem contact met ons op! We vertellen je graag meer over wat we doen, hoe wij omgaan met de situaties die je tegen kunt komen en hoe de videomakers ons werk ervaren. Wie weet neemt het wat van je angst weg en blijkt dat je het werk vooral als mooi en fijn gaat zien.

Hoeveel tijd kost het maken van een video me?

Voor het filmen gaan we uit van ongeveer een dagdeel. Het exacte aantal uur hangt af van de situatie in het gezin. Daarom werken we wél met een begintijd, maar niet met een eindtijd. In de meeste gevallen kunnen we je vooraf een goede inschatting geven van hoelang jouw bezoek ongeveer gaat duren. Dit geven we ook aan het gezin mee. Hoelang je gaat doen over de montage, is voor ons lastig te bepalen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de snelheid waarmee je monteert. In veruit de meeste gevallen lukt het de video binnen een maand af te leveren, maar ook je agenda kan een rol spelen. Voor ons is duidelijkheid het belangrijkst. Denk na over een deadline voor jezelf en wees helder over hoelang jij denkt dat je over de montage gaat doen.

Hoe vaak word ik ingezet?

Dat hangt in de eerste plaats af van jouw agenda en van wat jij wilt. Daarnaast is ook het aantal aanmeldingen in jouw regio een factor. We maken vooraf goede afspraken met je over jouw beschikbaarheid. Jij bepaalt hierin wat voor jou haalbaar is. Dit kan één keer per maand zijn, maar ook twee keer per jaar. Wat we vooral belangrijk vinden, is dat het voor jou goed blijft voelen. Kun je niet ingezet worden, omdat je bijvoorbeeld in een drukkere periode zit qua werk, geef dit dan vooral aan. We hebben hier uiteraard alle begrip voor. Andersom horen we het ook graag als je een periode wat meer tijd hebt en daardoor wat vaker beschikbaar bent.

Zijn de opnames doordeweeks of in het weekend?

Beide zijn mogelijk. We kijken hierbij allereerst naar wat voor een gezin het beste uitkomt. Zijn er schoolgaande kinderen, dan komen we vaak uit op een weekend- of vakantiedag. Maar in alle andere gevallen zijn ook doordeweekse dagen een optie. Zodra we weten wat voor een gezin handig is, nemen we contact met je op om mogelijke data te bespreken.

Is mijn inzet vrijwillig?

Ja! We zijn als goed doel volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Als we alle videomakers moeten betalen, is ons werk helaas niet mogelijk. Gelukkig is dit voor de videomakers die zich bij ons aanmelden geen enkel probleem. Zij kiezen voor vrijwilligerswerk waarbij ze hun kennis en kunde kunnen inzetten om de meest waardevolle video’s denkbaar te maken. Het enige wat we van hen vragen, is hun tijd. Eventuele kosten die je maakt (denk aan reis- of parkeerkosten) kun je uiteraard wel bij ons declareren.

Lotte's verhaal

Lotte (14 jr.) is een lieve en vrolijke meid. Ze geniet van het leven. En dat filmden we. 

Hoe werkt het?

Je hebt of kent een ernstig ziek kind. Hoe werkt het als je van ons een videoportret wilt?