Hoe werkt het?

Hoe werkt het

De gewone momenten

Stichting Living Memories maakt video's van kinderen tot 18 jaar die gaan overlijden aan een ziekte. We leggen dagelijkse momenten uit het leven van deze kinderen vast. Door middel van een video, professioneel opgenomen en gemonteerd.

Een blijvende herinnering

Bij het maken van de video richten wij ons op de gewone, fijne momenten. Omdat juist die gebeurtenissen later waardevol blijken. Met het hele gezin aan tafel, een spelletje spelen of knuffelen. Na het overlijden blijven alleen herinneringen over. Soms zorgen ze voor tranen, een andere keer voor een lach. Herinneringen zijn belangrijk. Ze zijn het bewijs dat iemand er echt is geweest. Ze zorgen ervoor dat je niet vergeten wordt. Een video van ons is een blijvende herinnering.

Jouw verhaal blijft leven

Kinderen met een levensbedreigende ziekte delen een angst. De angst om vergeten te worden en ‘niets’ achter te laten. Een video kan rust geven. We zoeken bij het maken van de video naar het kind achter de ziekte. Dit kan door middel van vragen, maar vaak zeggen de beelden die wij maken genoeg.

Samenwerking zorgprofessionals

We werken nauw samen met zorgprofessionals, zoals kinderartsen, verpleegkundigen, rouwtherapeuten, pedagogisch medewerkers en thuiszorgorganisaties. Zij trainen de mensen die wij inzetten en melden gezinnen bij ons aan. Op deze manier komen de kinderen op het juiste moment bij ons. Om de herinnering zo waardevol mogelijk te maken, proberen we het meest recente beeld te maken van een kind dat zichzelf is.

Onze vrijwilligers

Voor het maken van de portretten werken we met tientallen vrijwilligers die weten hoe je iemand in beeld moet brengen. Het zijn vakmensen die in hun dagelijks leven werken met beeld en geluid. Zij kennen als geen ander de waarde van een beeldverhaal.

Download het hele document

No items found.

Een kind aanmelden:

Hartelijk dank voor je aanmelding.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas.. Er is iets mis gegaan bij het versturen van het formulier.

Als deze fout zich blijft voordoen. Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Tel. 0297-727748
Tel: 06-81601690

info@stichtinglivingmemories.nl

Lotte's verhaal

Lotte (14 jr.) is een lieve en vrolijke meid. Ze geniet van het leven. En dat filmden we. 

Een klein bedrag heeft grote waarde

Stichting Living Memories is volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Wil jij ons steunen?