Over Ons

Ervaringen van families

'De gewone dagelijkse dingen, in ons toch wat ongewone leven'

Onze oudste Lotte is werkelijk een vreselijk lieve meid die iedere dag, ondanks haar beperkingen, geniet van het leven. Al vanaf haar geboorte vecht Lotte een oneerlijke strijd met haar progressieve spierziekte. Het einde van het gevecht komt in zicht. Maar nog nooit heeft Lotte zich hierdoor laten tegenhouden.

Lees meer

Over Ons

Ambassadeurs

'Een mooie herinnering aan hoe close Bauke en Ruurd zijn'

Lees meer

'Ik wilde graag een film van 'normale' dingen'

Lees meer

'Dit is het laatste document over Chantal'

Lees meer

We zijn heel trots op onze ambassadeurs. Zij geloven, net als wij, met hun hele hart in de waarde van ons werk en dragen dit uit.

Roos Schlikker

Journaliste, columniste voor onder meer het Parool en Libelle en veelgevraagd tafelgast bij verschillende tv-programma's waaronder De Wereld Draait Door.

'Ik was hier meteen voor te porren. Ik realiseer me heel goed dat na een overlijden altijd een moment komt dat je je afvraagt: ‘Hoe klonk hij of zij ook alweer?’, vertelt Roos. 'Ik denk dat alle ouders weleens denken aan de mogelijkheid dat je kind er niet meer is. Ik kan daar echt misselijk van worden. Maar voor sommige mensen is dit helaas de realiteit.'

Bekijk het hele verhaal van Roos in deze video:

Bertine van de Poll

Moeder van 'Dappere Daan' die op 14-jarige leeftijd overleed aan leukemie en schrijfster van het boek 'Huil maar niet mama... alleen mijn bloed is ziek'.

Bertine: 'Ik weet helaas hoe het voelt om een kind te verliezen.' Daan overleed in juli 2016 en Bertine is steeds vaker bang dat ze dingen van hem vergeet. 'Ik merk dat ik steeds meer de behoefte krijg om beelden terug te kijken. Even dat stemmetje horen of hem nog even zien lachen.'

Ze hoefde niet lang over het ambassadeurschap na te denken. 'Ik zei meteen: 'Ja ik wil!'. Beelden zorgen ervoor dat de herinnering levend blijft. Door Stichting Living Memories blijft er voor iedere ouder na het overlijden iets moois achter.'

Bekijk het hele verhaal van Bertine in deze video:

Download het hele document

PDF
Privacy Beleid Living Memories
Portret van voorzitter Peter Maarsen

Peter Maarsen

Voorzitter

Peter is in het dagelijks leven journalist, jurist en mediator.

"Als vader van vijf, tot nu toe, gezonde kinderen kan ik me nauwelijks een voorstelling maken van de horror die een ernstige ziekte brengt.

Wat ik wél begrijp is de achtbaan van emoties en praktische zaken, die ervoor zorgt dat een aantal op het eerste oog simpele dingen als goede video- en geluidsopnames nooit gemaakt wordt.

Dat Stichting Living Memories de stem van een dierbare laat voortbestaan, juist voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven, maakt dat ik me voor deze stichting sterk maak."

Portret van secretaris Claudia van den Brink

Claudia van den Brink

Secretaris

Claudia is autoschademanager bij Kleverlaan in Limmen. Verder zet zij zich in als redactielid voor het blad Attent van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK).

"Toen ik gevraagd werd om bestuurslid van deze prachtige stichting te worden, heb ik geen moment hoeven aarzelen. Uit ervaring weet ik hoe dierbaar het is om na het verlies van je kind mooie beeld- en/of geluidsfragmenten te ontvangen.

Ik gun andere ouders ook deze waardevolle herinnering aan hun sterrenkinderen. Een dergelijk document is van onschatbaar belang voor de rouwverwerking. Als Stichting Living Memories hier een onderdeel van mag zijn, dan zet ik mij daar graag voor in."

Portret van bestuurslid Kim Driessen

Kim Driessen

Penningmeester

Kim werkt als toezichthouder kinderopvang bij Regio Gooi en Vechtstreek en mede-eigenaar van KindCentrum NatuurTalent. Daarnaast is ze secretaris van de VVE in haar buurt.

"Als pedagoog ken ik de theoretische kant van hoe kinderen omgaan met de dood. In de praktijk weet ik niet wat ik zou zeggen tegen ouders die te horen krijgen dat ze afscheid moeten nemen van hun dierbaarste 'bezit' en hoe moeilijk het moet zijn voor kinderen die weten dat ze deze wereld gaan verlaten.

Ik ben trots op het initiatief en het doel van Stichting Living Memories, waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen om een tastbare herinnering achter te laten voor hun dierbaren."

Portret van bestuurslid Jarno Michel

Jarno Michel

Algemeen lid

Jarno is in het dagelijks leven zelfstandig webdesigner en frond-end webontwikkelaar.

"Ik kan me enkel proberen voor te stellen hoe het is om je kind te verliezen. Iets ergers is er waarschijnlijk niet. Na jarenlang voor radio- en televisie te hebben gewerkt, weet ik goed hoe krachtig beelden en geluiden kunnen zijn.

Ik denk dan ook dat Stichting Living Memories een lichtpuntje kan zijn tijdens en na de meest zware periode in de levens van zieke kinderen en hun nabestaanden. Een nobeler doel is er niet. Daarom vind ik het een eer om me voor de stichting te mogen inzetten."

Portret van bestuurslid Jaqueline Hilbers

Jacqueline Hilbers

Algemeen lid

Jacqueline is in het dagelijks leven als journalist werkzaam bij de NOS en directeur van Presto Producties bv.

"Ik ken Thinka uit de tijd dat we samen voor RTV NH werkten. Ik was diep onder de indruk van de verhalen over Chantal en van de betrokkenheid van Thinka.

De oprichting van Stichting Living Memories was een prachtig en bijzonder vervolg. Dat de stichting iets kan betekenen voor mensen die het meest verschrikkelijke nieuws hebben gekregen dat je je kunt voorstellen, is heel speciaal. Ik voel me trots en bevoorrecht dat ik als bestuurslid bij de stichting betrokken ben."

Portret van Kinderarts Jan Peter Rake

Stephanie Vallianatos

Innovator, projectleider en onderzoeker intensieve kindzorg

'Als een ernstig ziek kind niet meer beter wordt, staat het leven van alle gezinsleden op zijn kop. Het raakt mij wat er op deze gezinnen afkomt. Een kind hoort niet dood te gaan, maar doet dat soms toch.

Hoe kunnen we bijdragen aan de kwaliteit van leven en als het moment daar is aan de kwaliteit van sterven van deze kinderen en hun gezinnen? Welke impact heeft dit op het kind, op ouders, broertjes en zusjes?

Als innovator, projectleider en onderzoeker ben ik al vele jaren nauw betrokken bij deze gezinnen. ‘Er zijn’ voor deze gezinnen met aandacht voor het gewone leven en gezinsbalans staan hierin voor mij voorop. Juist de aandacht voor het alledaagse is dan zo belangrijk: lekker met je kind op de fiets, met het gezin om de tafel, spelletjes spelen, het naar bed gaan ritueel. Allemaal dierbare momenten die je vast wilt houden.

Stichting Living Memories legt deze momenten op een intieme wijze vast, herkenbaar en daarom zo’n dierbare herinnering voor de gezinnen. Dat is waarom ik het werk van Stichting Living Memories zo geweldig vind en met volle overtuiging aanbeveel.'

Portret van Kinderarts Jan Peter Rake

Jan Peter Rake

Kinderarts

"Als kinderarts werkzaam in een Universitair Medisch Centrum en bij KinderThuisZorg ben ik regelmatig betrokken bij kinderen die gaan overlijden. Door naar hun angsten, wensen, behoeften en noden te luisteren en daarop in te spelen, probeer ik hen zo goed mogelijk te begeleiden.

Het creëren van tastbare herinneringen aan het leven van het kind en zijn naasten maakt dat bewust afscheid genomen kan worden van dat leven. Dit is belangrijk voor het kind dat gaat sterven, maar zeker ook voor de ouders, brussen en alle andere die hem of haar moet loslaten en met slechts verhalen en herinneringen verder moeten.

Ik ondersteun daarom met volle overtuiging de activiteiten van Stichting Living Memories. Omdat deze stichting het mogelijk maakt dat een kind zijn verhaal als een tastbare herinnering kan laten vastleggen."

Portret van rouwpsycholoog Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel

Psycholoog, gespecialiseerd in kinderrouw

'Bewegende beelden kunnen het beste de herinneringen terughalen van hoe het leven was met je kind. Door het horen van de stem, te zien hoe je kind zich bewoog, de simpele dagelijkse dingen deed, komen herinneringen in alle levendigheid terug. Zo kun je je kind dichtbij je houden.

Ik hoor vaak van ouders dat ze bang zijn te vergeten hoe hun kind was. Die angst kan een rouwproces extra lastig maken. Het hebben van een videoportret is van onschatbare waarde. Telkens weer hoor ik hoeveel troost het biedt om beelden terug te kunnen kijken.

Stichting Living Memories maakt dit mogelijk. Ik ondersteun Stichting Living Memories, omdat ik weet hoe nodig het is dat ouders in hun donkerste tijden de beelden van hun overleden kind kunnen zien.'

Portret van rouwtherapeut Rebecca Dabekaussen

Rebecca Dabekaussen

Rouwtherapeut

'Kinderen die leven in de wetenschap dat zij er binnenkort niet meer zijn hebben allemaal hun eigen vragen, ideeën, angsten en dromen. Wat deze kinderen met elkaar gemeen hebben, is de wens zo lang mogelijk normaal te leven en zich te verbinden met dagelijkse momenten. Kleine en grote momenten die betekenis-vol en kenmerkend zijn voor dat kind.

Stichting Living Memories legt deze momenten op indrukwekkende wijze vast, als een voetprint van een veel te kort bestaan.

Vanuit mijn praktijk begeleid ik gezinnen na een groot verlies. Tastbare herinneringen kunnen troosten en de nabestaande ondersteunen, zodat zij zich blijvend verbonden voelen.

Ook werk ik in een kinderpalliatief team van een UMC. Hier ervaar ik hoe gezinnen wanneer ze moeten loslaten, juist ook sterker gaan vasthouden. Tastbare herinneringen kunnen hierbij zo waardevol zijn. Ik ondersteun dan ook met een warm hart het werk van Stichting Living Memories.'

In de mediaNieuwsoverzicht

Download documenten

No items found.

Wat doen we?

Wij leggen het leven van kinderen tot 18 jaar die gaan overlijden vast op beeld. 

Een klein bedrag heeft grote waarde

Stichting Living Memories is volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Wil jij ons steunen?